25.9.2015

Liferay Portal on Java-teknologiaan perustuva portaalijärjestelmä, jota käytetään Suomessa myös web-julkaisujärjestelmänä. Liferaylla on tehty Suomessa isoja web-projekteja sekä erilaisia extranet-ratkaisuja ja muita kirjautumista vaativia räätälöityjä asiointipalveluita. Tällä hetkellä Liferay on suosittu etenkin julkishallinnossa web-julkaisujärjestelmänä, vaikka se ei tähän tarkoitukseen erityisesti ole suunniteltukaan. Erittäin räätälöityihin ja laajoihin verkkopalvelukokonaisuuksiin Liferay voi kuitenkin soveltua erittäin hyvin. Etenkin finanssisektorilla Liferay nähdään astetta ketterämpänä vaihtoehtona Oraclen ja IBM:n raskaille portaalituotteille.

Liferaysta on saatavilla sekä kaupallinen Liferay Portal Enterprise Edition sekä avoimen lähdekoodin versio Liferay Portal Community Edition. Liferayta vakavasti käyttävät isot organisaatiot valitsevat EE-version lähes poikkeuksetta. Avoimen lähdekoodin ilmaista versiota ei juurikaan käytetä.

Liferayn ympärille on syntynyt Suomeen viime vuosina joukko integraattoreita, jotka rakentavat ja toteuttavat Liferayn päälle monenlaisia verkkopalveluita. Osaamista löytyy varsin monista vahvoista Java-taloista. Verkkosivustoprojekteihin erikoistuneita Liferay-taloja on tosin käytännössä vain muutamia.

Toimittajia:

Esimerkkisivustoja:

Lyhyesti:

  • Käytetty teknologia: Java
  • Tuotekehityksestä vastaa: Liferay Inc (perustettu 2004, Liferay Portal kehitettiin alun perin vuonna 2000)
  • Päätoimipaikka: Diamond Bar, Kalifornia, Yhdysvallat
  • Lue lisää Liferayn sivustolta

Kaipaatko apua sopivan teknologian valintaan? » Ota yhteyttä!