25.9.2015

WordPress on kasvanut maailman suosituimmasta blogialustasta maailman suosituimmaksi verkkosivustojen julkaisujärjestelmäksi. Se on ollut jo pitkään avointa lähdekoodia kannattavan kehittäjäyhteisön lempilapsi. WordPress on onnistunut luomaan ympärilleen erittäin monipuolisen ja aktiivisen yhteisön, sekä alati kehittyvien lisäosien ekosysteemin.

Parhaimmillaan WordPress on laajoissa sisältösivustoissa, jota ovat konseptuaalisesti sisältövirtapainotteisia (esim. jatkuvasti päivittyvät uutislistaukset). Mediasivustojen lisäksi esimerkiksi monet yhdistykset ja järjestöt ovat siirtyneet WordPressin käyttäjiksi. WordPressin soveltuvuutta laajempiin sivustoihin on parantanut myös laadukas verkkokauppalaajennus (WooCommerce), joka soveltuu hyvin pieniin verkkokauppoihin.

Tuotteen suosion ja sen kehityksen myötä myös tyypillisten WordPress-projektien koko on hieman kasvanut. Vielä hetki sitten perusprojektin sai tehtyä muutamalla tuhannella eurolla, mutta nykyään kokoluokka on lähtökohtaisesti vähintään 10 000 euroa, usein 20 000 – 30 000 euroa.

WordPress ei edelleenkään sovellu kaikkiin verkkopalvelutarpeisiin, mutta jatkuvasti kehitettävät lisäosat mahdollistavat päivä päivältä enemmän. Tuotteen tulevaisuudennäkymät vaikuttavat oikein valoisilta. Toimittajakenttä on laajentunut huomattavasti, joten lukumääräisesti toteuttajia riittää myös Suomessa. Toimittajien kyvykkyydet kuitenkin vaihtelevat, joten kannattaa kiinnittää huomiota esim. toimittajien projektinhallinta- ja integraatio-osaamiseen.

Toimittajia:

Esimerkkisivustoja:

Lyhyesti:

Kaipaatko apua sopivan teknologian valintaan? » Ota yhteyttä!