Meillä North Patrolissa naureskeltiin lounaspöydässä, että nyt on taas tehty puitesopimus, jolla ostetaan toisen puitesopimuksen kautta tuohon toiseen puitesopimukseen kilpailutetun yrityksen alihankkijalta palveluja 4–8 miljoonalla eurolla. Huhhuh.

Valtori kertoo tiedotteessaan, että valtionhallinnon Sharepoint ratkaisukehitys- ja ylläpitokumppaniksi on valittu Visma Consulting, jolta ostetaan 4–8 miljoonalla eurolla palveluja vuosien 2016–2020 aikana: Valtionhallinnon Sharepoint-kumppaniksi valittu Visma Consulting.

Visma valittiin hommaan Hanselin IT-konsultointi 2015–2019 -puitejärjestelyn toimittajavalikoimasta, ja varsinaiset palvelut tarjoaa Digital Illustrated, joka on ”liittynyt Visma-perheeseen” puolitoista vuotta sitten.

Ihan varmasti Digital Illustrated tarjoaa valtionhallinnolle erinomaista SharePoint-osaamista – siinä mielessä kisassa kävi onnekkaasti. Mutta saako valtionhallinto nyt sitten kokonaistaloudellisesti edullisimmin parhaita mahdollisia SharePoint-asiantuntijoita? Olivatko kisassa mukana myös muut Suomen johtavat SharePoint-osaajat, kun ainakaan Hanselin alkuperäisessä puitejärjestelyn tarjouspyynnössä ei SharePointia mainita sanallakaan? Oliko Valtorin kilpailutus nyt onnistuneempi kuin avoimen menettelyn kautta Hilmassa? Veikkaamme, että ei.

Meidän Perttu Tolvanen kirjoitti tämän vuoden alussa artikkelin, jossa kyseenalaistetaan näitä laiskoja ja hähmäisiä Hansel-puitekilpailutuksia: Julkishallinnon IT-ostaja: Harkitse tarkkaan Hanselin puitesopimuksia. Ihan on ajankohtaista asiaa.

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.