Web-alan tapahtumista ei ole juuri nyt runsaudenpulaa. Alkusyksyn pöhinän jälkeen, rintamalla on ollut aika hiljaista. Muutamia mielenkiintoisia seminaareja on kuitenkin tarjolla ennen vuodenvaihdetta.

Kotimaisia web-alan tapahtumia on syksylle tarjolla vielä pari:

16.11.2017
Digitalist Design Forum 2017

Marraskuun 16 päivä Helsingissä kokoontuu muotoilun eturivin näkijät ja tekijät. Maksuton tapahtuma keskittyy muotoiluun ja tapahtumassa pohditaan muun muassa sitä, miten asiakas saa hyvän kokemuksen riippumatta missä kanavassa hän kohtaa yrityksen?

Järjestäjä: Digitalist Network

30.11.-1.12.2017
Slush 2017

Maailmanmaineeseen noussut Slush järjestetään jälleen kerran pimeässä (ja loskaisessa) Helsingissä, marras-joulukuun vaihteessa. Slush kokoaa yhteen myös web-alan startuppeja, sijoittajia ja teknologiasta kiinnostuneita kuulemaan nimekkäitä esiintyjiä. Joitain lippuja on vielä saatavilla.

Järjestäjä: Slush

Ulkomaille mentäessä web-alan kiinnostavin tapahtuma järjestetään tänä syksynä Tanskassa.

7.–9.11.2017
J. Boye Aarhus 17, Aarhus

Marraskuun 7. – 9. päivä järjestetään Tanskan Aarhusissa J.Boyé -seminaari, jossa perinteisesti paljon hyvää sisältöä. Myös North Patrolin omat asiantuntijat ovat aikaisemmin olleet puhumassa J.Boyé -seminaarissa ja tänä vuonna suomalaisväriä edustaa Verohallinnon verkkoviestintäpäällikkö Seniha Cihangir, joka on Tanskassa valottamassa Vero.fi -palvelun uudistusta. Ellet pääse paikalle Aarhusiin, voit lukea Vero.fi -uudistusprojektista myös Web-ostajanopas -blogistamme.

Jos konferenssi kiinnostaa, kannattaa katsastaa myös Marianne Kayn blogaus; What to expect from JBoyé Aarhus conference

Järjestäjä: J. Boyé Group

Muita kiinnostavia tapahtumia ulkomailla

6.-9.11.2017 kokoontuu Lissabonissa  WebSummit, joka on usean eri konferenssin tapahtuma. Esimerkiksi WebSummitin ContentMakers konferenssi kokoaa yhteen sisällöntuottajia ympäri maailmaa.

Käyttäjäkokemuksesta kiinnostuneiden kannattaa katsastaa Interaction Design Association IxDA:n tapahtumakalenteri. IxDA järjestää paikallisia tapahtumia, jotka voivat vaihdella aina happy hour -tapaamisista monipäiväisiin konferensseihin.

Esimerkiksi 26.10.2017 keskustellaan Dublinissa muotoilusta Leading User Experience -tapahtumassa. 

Samaan aiheeseen liittyen, niin Dublinissa päättyi myös juuri UXDX-konferenssi. Jos UX asiat kiinnostavat, kannattaa konferenssi laittaa korvan taakse ensi vuotta ajatellen.

Jos kiirettä pitää ehtii vielä Lontooseen, jossa järjestetään 10.11.2017 Mobile UX London 2017 Conference. Konferenssi tarjoaa mielenkiintoisen ohjelman, joka sisältää mm.tekoälyä ja chatboteja, IOT:tä ja paljon keissikuvauksia. Heti perään 11.-17.11.2017 järjestetään myöskin Lontoossa NNGroupin toimesta London UX Conference, johon näyttää olevan vielä lippuja saatavilla.

Oslossa puolestaan päättyi juuri ”web-päivät”, eli Webdagene 2017, joka on kaksipäiväinen konferenssi, jossa käsitellään niin muotoilua, sisältöä kuin käytettävyyttäkin. Jos aihe kiinnostaa kannattaa laittaa kalenteriin ensi vuoden tapahtuma, joka pidetään 17.- 19.10.2018.

Tilaa blogin ”parhaat palat” -uutiskirje, joka ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.