4.4.2018

Kouvolan kaupunki uudistaa verkkosivustonsa ja hakee nyt osaavaa WordPress-kumppania uuden sivuston toteutukseen ja ylläpitoon.

Kilpailutus on avattu julkisten hankintojen HILMA-palvelussa. Kilpailutusasiakirjat ovat saatavilla Tarjouspalvelun kautta 20.4.2018 klo 10 saakka.

North Patrol on auttanut uuden Kouvola.fi-sivuston konseptoinnissa ja laatinut siitä vaatimusmäärittelyn. Tarjouskilpailutuksen asiakirjoista ja kilpailutuksen läpiviennistä vastaa Kuntien Tiera Oy.

Uudistuksen tavoitteet ja konsepti

Kouvolan kaupungille on laadittu uudenlainen kärkistrategia, jonka tavoitteena on kasvattaa kaupungin asukasmäärää. Uusi rohkea strategia tähtää siihen, että Kouvola on asukkaiden, yhteisöjen ja yritysten yhteinen kasvualusta – paras paikka asukkaalle ja yritykselle. Uusi verkkosivusto suunnitellaan näille käyttäjille – ihmisille, joilla on mielessään arkisia, konkreettisia kysymyksiä vaikkapa uimahallin maksuista, vuokrattavista toimitiloista tai bussiaikatauluista.

Kouvolan kaupungin uudessa verkkopalvelukonseptissa lähtökohtana on se, että verkkosivuilla nostetaan esiin ne kaikkein tärkeimmät tiedot, joita käyttäjät useimmiten ovat etsimässä. Kaupungin viestintä aikoo tehdä rohkeaa priorisointia siitä, mikä informaatio nostetaan esiin, ja suuri osa nykysisällöistä karsitaan sivuilta reippaasti pois. Tämä parantaa olennaisten tietojen löydettävyyttä.

Kantavana ideana uudessa palvelukonseptissa on myös se, että käyttäjät ohjataan tunnistamaan ja löytämään verkkosivuilta etsimiään aihepiirejä ja sisältöaiheita tehokkaasti: tähän käytetään kattavia ”yhteenvetosivuja”, jotka esittelevät tietyn aihepiirin teemoja helposti silmäiltävinä ja omaksuttavina hakemistoina. Esittelyjä ei sidota hierarkkisesti kertyviin valikoihin, vaan käyttäjän etsimät aiheet esitellään osana laajempaa kokonaiskuvaa, ja käyttäjiä ohjataan liikkumaan sivulta toiselle verkkosivujen sisältöön toimitettujen linkkien kautta.

Sivustouudistuksen toteutusvaiheessa Kouvola rakentaa näppärän, fiksusti suunnitellun perusratkaisun, jota kehitetään tulevina vuosina dynaamisesti eteenpäin.


Kilpailutus-sarjassa vinkkaamme julkishallinnon asiakkaidemme käynnissä olevista kilpailutuksista. Julkisissa hankinnoissa kilpailutuksen asiakirjat ovat avoimesti tutustuttavissa julkisten hankintojen HILMA-palvelussa.


Tilaa blogin ”parhaat palat” -uutiskirje, joka ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.