Suomen Yrittäjät on julkaissut tiiviin pikaoppaan yrittäjille, jotka miettivät oman verkkokaupan perustamista tai ylipäätään verkkomyynnin aloittamista. North Patrol oli Suomen Yrittäjien uuden oppaan kirjoittamisessa asiantuntijatahona.

”Näin käynnistät verkkomyynnin” -opas on ladattavissa ilmaiseksi Suomen Yrittäjien sivustolta.

Oppaan tarkoitus on auttaa etenkin yrittäjiä, joilla ei ole aiempaa kokemusta verkkokaupan perustamisesta. Kysymykset ja vinkit kohdistettiin tilanteeseen, jossa yrittäjä pyrkii nopeaan toimintaan ja tuloksiin. Opas sisältää paljon kysymyslistoja ja muistuttaa eri näkökulmista, joita on hyvä ajatella, kun muotoilee omaa tarjontaansa tai arvioi sopivia verkkokauppajärjestelmiä.

North Patrolissa olemme auttaneet asiakkaitamme hyvin monenlaisten verkkokauppojen suunnittelussa ja verkkomyynnin strategioiden kehittämisessä, joten korostimme erityisesti verkkomyynnin monikanavaisuutta ja pilotoinnin merkitystä.

Näyttävä ja monipuolinen oma verkkokauppa on toki tärkeätä olla olemassa, mutta monelle yritykselle se on varsin kallis ja hidas reitti. Usein on järkevämpää pyrkiä ensin kokeilemaan nopeasti ja edullisesti, jotta ymmärtää mitä verkossa kannattaa myydä ja millä tavalla. Yleensä vasta tämän ymmärryksen jälkeen on järkevää investoida isompia summia oman kaupan kehitykseen.

Verkkokauppajärjestelmien osalta korostimme omatoimisen vertailun merkitystä. Etenkin pienten ja keskisuurten yritysten on järkevää aloittaa verkkokauppa varsin omatoimisesti, koska vain sillä tavalla kertyy tarvittavaa ruohonjuuritason ymmärrystä kaupan pyörittämisestä ja tilausten hoitamisesta. Vasta kun tilauksia tulee ja tarpeet kasvavat, kannattaa miettiä teknisen kumppanin hankkimista ja räätälöidymmän verkkokaupparatkaisun toteutusta.

Opas ei anna suosituksia yksittäisistä järjestelmistä tai teknologioista, vaan linkittää Vierityspalkissa julkaistuun katsaukseen verkkokauppajärjestelmien markkinaosuuksista.

Oppaan kirjoitustyöstä vastasi Era Content, ja työ tehtiin erittäin tiiviissä aikataulussa, koska monella yrityksellä asia on erittäin ajankohtainen juuri nyt.

>> Lataa opas verkkomyynnin nopeaan käynnistykseen

Jos haluat asiantuntijoiden näkemystä, apua verkkokauppasi tai verkkopalvelusi suunnitteluun tai jatkokehitykseen, ole yhteydessä.

Tilaa blogin ”parhaat palat” -uutiskirje, joka ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.

Lue lisää erilaisista digitaalisen myynnin ratkaisuista: