Kirjoitimme aiemmin Porvoon kaupungin laajasta kilpailutuksesta, jossa North Patrol on toiminut konsulttina. Nyt kisa on virallisesti päätöksessä ja voittajaksi valikoitui Creuna Finland. Varsin laajan ja tavallista monimutkaisemman WordPress-pohjaisen toteutuksen kilpailutukseen saapui neljä tarjousta.

Hankinnan kokoluokaksi on jälki-ilmoituksessa määritetty 190 000 euroa. Tämä summa koostuu ensimmäisessä vaiheessa tehtävästä projektista, palvelun ylläpidosta neljän vuoden ajan sekä palvelun mahdollisesta jatkokehityksestä.

Varsinainen projekti sisältää porvoo.fi – pääsivuston sekä lukuisia erillissivustoja, joita on yhteensä viisi eri tyyppiä. Pääsivusto ja erillissivustot jakavat yhteisiä sisältöjä. Jatkokehitykselle on kilpailutusta varten tehty suuntaa antava arvio, joka antaa raamit verkkopalvelukokonaisuuden kehittämiselle seuraavalle neljälle vuodelle. Hankinnan kokoluokka on siis arvio siitä, kuinka paljon uuden verkkopalvelukokonaisuuden rakentaminen ja kehittäminen tulee yhteensä maksamaan Porvoon kaupungille seuraavan neljän vuoden ajan.

Kilpailutus toteutettiin avoimella menettelyllä kesällä 2020. Kilpailutukseen osallistuvilta toimittajilta edellytettiin vähintään kolme referenssitoteutusta vastaavista laajoista WordPress-toteutuksista. Kilpailutuksen pisteytyksessä annettiin eniten painoarvoa laadullisille tekijöille, kuten ratkaisukuvauksille ja toimituskuvauksille. Hinnan painoarvo oli kilpailutuksessa 40 prosenttia.

Kilpailutuksessa määritellyn aikataulun mukaan, tavoitteena on julkaista uusi sivustokokonaisuus vuoden 2021 aikana.

Creuna Finland

Creuna Finland on osa pohjoismaiden suurinta itsenäistä digitoimistoa Creunaa, jonka Suomen yksikkö koostuu Episerver-osaajista ja WordPress-tiimistä. Suomessa WordPress-tiimi tunnettiin aiemmin Byroona. Creunan Finlandin liikevaihto on reilu 2 miljoonaa euroa, joten Creunaa voi pitää keskikokoisena digitoimistona Suomessa. Creuna-konserni myytiin äskettäin ruotsalaiselle KnowIt:lle ja Suomen yhtiö myös yhdistyy KnowIt Finlandiin. Täten siinä vaiheessa, kun uusi Porvoon verkkopalvelu julkaistaan, toiminee Creuna Finland Knowit Experience -brändin alaisuudessa.

Kaipaatko neuvoa omaan verkkopalveluhankkeeseesi? » Ota yhteyttä!