Työterveyslaitos uudistaa verkkopalvelunsa Exoven kanssa

Kerroimme aikaisemmin Työterveyslaitoksen kilpailutuksesta, jossa he etsivät kumppania ttl.fi-verkkopalvelunsa uudistukseen. Tekniseksi alustaratkaisuksi oli jo aiemmin valikoitunut Drupal-julkaisujärjestelmä. Kilpailutus on nyt saatu läpivietyä ja uudistuksen kumppaniksi valikoitui neljän tarjouksen joukosta Exove.Hilma-palvelussa julkaistun jälki-ilmoituksen mukaan hankinnan yhteenlaskettu kokonaisarvo on 371 403 euroa (alv 0%). Hankintaan sisältyy ttl.fi -verkkopalvelun suunnittelu ja toteutus, ratkaisun tuki- ja sovellusylläpitopalvelut sekä verkkopalvelun jatkokehityspalvelut ja käyttöpalvelut.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

North Patrol auttoi Työterveyslaitosta hankinnan valmistelussa sekä kilpailutuksen läpiviennissä. Esiselvityksen aikana toteutettiin suhteellisen laaja tarvekartoitus, jonka tulosten pohjalta laadittiin keväällä 2020 Työterveyslaitoksen uusi verkkopalvelukonsepti. Työterveyslaitos konkretisoi palvelukonseptia edelleen kesän 2020 aikana erillisen kumppanin kanssa. Kun uusi konsepti oli hyväksytty, jatkettiin yhteistyötä soveltuvan teknologian valinnalla ja vaatimusten tarkentamisella valittua teknologiaa vasten. Tämän jälkeen North Patrol laati julkiseen hankintaan tarvittavat kilpailutusasiakirjat, tuki Työterveyslaitosta kilpailutuksen läpiviennissä sekä arvioi saadut tarjoukset.

Kilpailutus toteutettiin avoimella menettelyllä loppuvuodesta 2020. Vähimmäisvaatimuksiksi tarjoajilta odotettiin EU-kynnysarvon ylittävien kilpailutusten pakollisten vaatimusten lisäksi soveltuvia referenssitoteutuksia sekä riittävän kokenutta asiantuntijatiimiä. Kaikki vastaanotetut tarjoukset täyttivät asetetut kelpoisuusvaatimukset.

Tarjousten vertailuperusteet ja niiden painoarvot olivat:

  • Ratkaisukuvaus, jossa arvioitiin tarjotun ratkaisun soveltuvuutta Työterveyslaitoksen tavoitteisiin ja vaatimuksiin (painoarvo 45%).
  • Toimitussuunnitelma, jossa arvioitiin esitetyn projektisuunnitelman ja toimittajan palvelukyvyn selkeyttä ja soveltuvuutta tarjouspyynnössä kuvattuun tarpeeseen (painoarvo 20%).
  • Hinta, joka muodostui toteutusprojektin, mahdollisten ohjelmistolisenssien, sovellushallinta- ja tukipalveluiden, käyttöpalveluiden sekä arvioitujen lisä- ja jatkokehitystöiden kustannuksista (painoarvo 35%).

Uudistusprojekti on käynnistynyt ja Työterveyslaitoksen tavoitteena on saada uusi ttl.fi-verkkopalvelu julkaistua Q4/2021 aikana.

Exove on vuonna 2006 perustettu suunnittelu- ja ohjelmistoyritys, joka on erittäin kokenut Drupal-toimisto. Exovella työskentelee 90 henkilöä ja vaikka toiminnan pääpaino on Suomessa, on heillä kuusi toimistoa neljässä eri maassa. Suomen konttorit sijaitsevat Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Exoven liikevaihto on kokonaisuudessaan n. 7 miljoonaa euroa.

Kaipaatko neuvoa omaan verkkopalvelu-uudistukseesi? » Ota yhteyttä!

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva ilmainen webinaarimme: Parhaat muotoiluratkaisut tuote- ja palvelusivuille (15.5.2024 klo 10:00). Ilmoittaudu webinaariin

Lue palveluistamme Pyydä tarjous

Mikko Jokela

KTM Mikko Jokela on digitaalisen liiketoiminnan asiantuntija. Hänen erityisalueitaan ovat myynnilliset verkkopalvelut, verkkokaupat ja ylipäätään asiakasrajapinnan digitaaliset kosketuspisteet. Mikko konsultoi asiakkaitaan hankkeiden valmistelussa, konseptien kirkastamisessa, vaatimusten määrittelyssä, teknologia- ja kumppanivalinnoissa sekä digitaalisten kanavien tehokkaassa hyödyntämisessä.

Mikolla on yli viidentoista vuoden kokemus erilaisten verkkopalveluiden teknologia- ja ratkaisukonsultoinnista, sekä kaiken kaikkiaan yli 20 vuoden kokemus IT-alan työtehtävistä. Hän on mm. vetänyt verkkopalveluprojekteja toteuttavaa tulosyksikköä sekä vastannut verkkopalveluliiketoiminnan kehityksestä työskennellessään aiemmin IT-toimittajalla.

Tietosivustot

Autamme laajojen tietosivustojen suunnittelussa, määrittelyssä ja kilpailuttamisessa. Muotoilemme konseptin, tietorakenteet, käyttökokemuksen ja toiminnot hyötypalveluksi, jota on miellyttävä käyttää, helppoa ylläpitää ja kustannustehokasta kehittää koko elinkaarensa ajan.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol auttaa onnistumaan

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.

Ota selvää firmastamme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Tehokkuus, tavoitteellisuus ja tuloksellisuus

    Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.

Siirry takaisin sivun alkuun