North Patrolin konsultti Perttu Tolvanen kirjoitti helmikuussa Tivin kolumnissa verkkopalvelun onnistumisen avaimista. Perttu nostaa jutun kärjeksi erityisesti sen, että ensimmäisessä projektivaiheessa onnistuminen on mahdollista monella eri teknologialla ja tyylillä, mutta väärät teknologia- tai kumppanivalinnat kostautuvat usein viimeistään ylläpito- ja jatkokehitysvaiheessa.

Tolvanen korostaa onnistuneen teknologiavalinnan merkityksen lisäksi myös onnistunutta kumppanivalintaa. Erityisesti jatkokehitysvaiheessa on olennaista, että valittu kumppani on kiinnostunut myös projektivaihetta pienemmästä tulovirrasta. Verkkopalveluiden jatkokehitys kun ei yleensä ole mitään kovin isoa liiketoimintaa toimittajille. Asiakkaan kannalta on kuitenkin aivan elintärkeää, että pienkehitys ja ylläpito hoituvat sujuvasti, jotta verkkopalvelua voidaan optimoida ja jatkokehittää jatkuvasti.

Kolumnissa sivutaan myös verkkopalveluiden ja verkkokauppojen teknologiakenttää, joka on muuttunut viime vuosina varsin paljon monenlaisten pilvipalveluiden myötä. Isojenkaan verkkopalveluiden kehittäminen ei välttämättä ole enää maksanut miljoonia, koska asiakkaan vaatimukset ja tarjolla olevien ratkaisujen ominaisuudet ovat osuneet hyvin yhteen.

Lue kolumni Tivistä (tilaajille): Uuden verkkopalvelun onnistumisen avaimet

Tilaa blogin ”parhaat palat” -uutiskirje, joka ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.

North Patrol mediassa