19.8.2021

Tampereen kaupunki vei joulukuussa 2020 läpi kaksi julkista kilpailutusta, joilla etsittiin kumppaneita verkkopalvelujen kokonaisvaltaiseen uudistamiseen. Kaupungin pääsivusto Tampere.fi oli päätetty toteuttaa Drupal-alustalla, ja erilliseen WordPress-ympäristöön oli päätetty rakentaa multisite-työkalut kymmenien erillissivustojen tuottamiseksi.

North Patrol oli Tampereen kaupungin tukena verkkopalvelujen konseptisuunnitelmien tarkentamisessa, vaatimusten määrittelyssä ja kilpailutuksen suunnittelussa.

Drupal-kilpailutuksessa kohteena olivat asiantuntijapalvelut Drupal 9 -alustalle toteutettavan uuden Tampere.fi-verkkopalvelun toimitus- ja käyttöönottoprojektiin. Samalla hankittiin ratkaisun edellyttämät tuki-, ylläpito- ja jatkokehityspalvelut sekä käyttöpalvelut neljän vuoden ajaksi.

Drupal-tarjouskilpailuun osallistui 3 tarjoajaa, joista hinta–laatu-suhteeltaan kokonaisedullisimmaksi osoittautui Exove Oy. Hankinnan yhteenlasketuksi kokonaisarvoksi on jälki-ilmoitukseen merkattu 496 965 euroa. Haasteellinen verkkopalvelukokonaisuus sisältää suuren määrän erilaisia sisältötyyppejä, toiminnallisia ratkaisuja ja integraatioita.

Exove on vuonna 2006 perustettu suunnittelu- ja ohjelmistoyritys, joka on erittäin kokenut Drupal-toimisto. Exovella työskentelee 90 henkilöä ja vaikka toiminnan pääpaino on Suomessa, on heillä kuusi toimistoa neljässä eri maassa. Suomen konttorit sijaitsevat Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Exoven liikevaihto on kokonaisuudessaan n. 7 miljoonaa euroa.


WordPress-tarjouskilpailulla hankittiin kokonaisjärjestelmä, ”kotisivukone”, jolla on tarkoitus tuottaa nopeasti ja tehokkaasti erillissivustoja kaupungin kulttuurilaitosten, oppilaitosten, kampanjoiden ja tapahtumien viestintätarpeisiin. Hankinnan kohteena oli multisite-kokonaisuuden suunnittelu, toteutus, teemojen luonti ja ensimmäisten erillissivustojen käyttöönotto sekä sivustojen ylläpito, jatkokehitys ja hosting.

Kilpailutukseen osallistui 5 yritystä, joiden joukosta hinta–laatu-suhteeltaan kokonaisedullisimmaksi todettiin Geniem Oy:n tarjous. Kilpailutuksen jälki-ilmoituksessa Hilma-palvelussa on hankinnan yhteenlasketuksi kokonaisarvoksi neljän vuoden ajalle merkattu 335 800 euroa.

Geniem Oy on jatkuvasti kehitettäviin verkkopalveluihin erikoistunut luova ohjelmistotalo. Sen tavoitteena on tehdä parempia digitaalisia palveluja, jotka tuottavat todellista arvoa asiakkaiden liiketoiminnalle ja ilahduttavat heidän asiakkaitaan. Vuonna 2001 perustettu yritys työllistää 50 ohjelmistokehittämisen ammattilaista Tampereen toimistollaan ja ympäri Suomea.


Viralliset jälki-ilmoitukset hankinnoista ovat vasta julkistuneet Hilmassa, mutta Tampereen kaupunki on itse tiedottanut kumppanivalinnoistaan jo alkuvuodesta 2021. Uuden Tampere.fi-palvelun arvioidaan valmistuvan keväällä 2022.

Kaipaatko neuvoa omaan verkkopalvelu-uudistukseesi? » Ota yhteyttä!

Yhteyshenkilönä Virpi Blom.