Oulun kaupungin verkkopalvelu on Suomen vanhimpia kaupunkisivustoja: vuodesta 1994 on Ouka.fi-osoitteessa toiminut laaja sivusto, joka kertoo kaupungin palveluista, organisaatiosta ja ajankohtaisuuksista.

Nyt Oulun kaupunki on uudistamassa verkkopalvelukokonaisuuttaan, ja uusi Ouka.fi rakennetaan Drupal-alustalle. Kaupunki on käynnistänyt kilpailutuksen uuden verkkopalvelun suunnittelusta ja toteutuksesta sekä toteutetun ratkaisun tuki-, ylläpito- ja jatkokehittämispalveluista.

Kilpailutus on avattu julkisten hankintojen HILMA-palvelussa, ja kilpailutusasiakirjat ovat luettavissa 13.6.2022 kello 12 saakka.

Oulun kaupungin verkkopalvelujen alustana on pitkään toiminut Liferay-järjestelmä, jolla on voitu luoda Ouka.fi-kokonaisuuteen suhteellisen itsenäisiä alasivustoja ja hankesivustoja. Alustalle on vuosien varrella kertynyt yhteensä noin 10 000 verkkosivua, jotka ovat sirpaloituneet jopa 300 sivustoksi. Uudistuksessa on tarkoituksena suunnitella ja rakentaa Ouka.fi yhdenmukaiseksi palveluksi, joka esittelee kaupungin palvelut, yksiköt, toiminnan ja hankkeet eheänä kokonaisuutena.

Uudistuksessa rakennetaan moderni kaupunkisivusto, jota on intuitiivista selailla ja helppoa päivittää. North Patrol on ollut Oulun kaupungin tukena tuottamassa sivustolle palvelukonseptin, ja konsepti on tarkennettu vaatimusmäärittelyn tasolle. Toteutusprojektissa tulee tarkentaa sisältötyypit, esitystavat ja toimintojen yksityiskohdat Drupal-alustan hyödyntämisen parhaiden käytäntöjen mukaisesti.

Toteutusprojektissa Ouka.fi-palveluun rakennetaan edistyneitä ja monipuolisia esitystapoja, joiden avulla julkaisujärjestelmä antaa toimivat työkalut hyvin kirjavien sisältöjen esittämiseen. Sisältöjä tuotetaan keskitettyihin varastoihin (tiedotearkisto, yhteystietohakemisto, hankehakemisto jne.), mutta niitä näytetään temaattisissa konteksteissa eri puolilla sivustoa. Suomi.fi-palvelutietovarannosta integroidaan tietoja siltä osin kuin ne ovat hyödyllisiä.

Nyt hankittava verkkosivusto toteutetaan syksyn 2022 aikana niin valmiiksi, että sisällöntuotantoa ja sisältökokeiluja voidaan käynnistää vuoden 2023 alussa. Sisällöntuotanto on kuitenkin Oulun kaupungille mittava urakka, joten uuden palvelun käyttöönotto on suunniteltu tehtäväksi vasta vuoden lopulla. Ouka.fi-uudistusprojektissa pyritään keskittymään olennaisimpiin ratkaisuihin, joten suuri määrä uusia toiminnallisuuksia tai sovelluksia tullaan tekemään myös verkkopalvelun jatkokehittämisen vaiheissa.

North Patrol tukee Oulun kaupunkia hankinnan läpiviennissä.

Tutustu tarjouspyyntöön

Tarjouspyyntöasiakirjat ovat luettavissa julkisten hankintojen HILMA-palvelun kautta 13.6.2022 kello 12 saakka.

Kilpailutus-sarjassa vinkkaamme julkishallinnon asiakkaidemme käynnissä olevista kilpailutuksista. Julkisissa hankinnoissa kilpailutuksen asiakirjat ovat avoimesti tutustuttavissa julkisten hankintojen HILMA-palvelussa.

Yhteistyöstä vastaavana konsulttina Virpi Blom.