Webinaaritallenne: Digitaalinen työympäristö 2022 -selvityksen tulokset

Katso tallenne

Selvitimme jo viidennen kerran, millaisia intranettejä suomalaisissa organisaatioissa käytetään. Otimme kantaa myös siihen, miten digitaalinen työympäristö on yleisesti muuttunut viimeisten vuosien aikana.

Edellisen kerran vastaava selvitys tehtiin kaksi vuotta sitten, kun suomalaiset organisaatiot olivat juuri siirtyneet koronapandemian myötä etätöihin. Siirtyminen hybridityöhön asettaa nyt uusia haasteita. Webinaarissa asiantuntijamme Camilla Heikkilä ja Noora Linnermo ruotivat ajankohtaisia haasteita ja mahdollisia ratkaisuja niihin.

North Patrol on suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Suunnittelemme, autamme teknologiavalinnoissa, kilpailutamme. Emme myy toteutusprojekteja, emmekä lisenssejä, olemme aidosti asiakkaan puolella.

Webinaarissa käsitellyt teemat

Webinaarissa käsiteltiin laajan selvityksen tuloksia ja havaintoja liittyen muun muassa seuraaviin aiheisiin:

  • Mitä teknologioita organisaatioissa on käytössä?
  • Mikä on intranetin rooli digitaalisessa työympäristössä?
  • Mitkä ovat intanettien tärkeimmät sisällöt ja toiminnot?
  • Minkälaisia muita digitaalisia työvälineitä on käytössä?
  • Miten eri työvälineitä on roolitettu?

Katso webinaari jälkikäteen tai tilaa painettu raportti

Webinaarin tallenteen kokonaiskesto on 60 minuuttia.

Katso tallenne webinaarista (YouTube)

Tärkeimpiä havaintoja

Digityön välineet:

  • Tietotyö sujuu olemassa olevilla välineillä.
  • Työkalujen määrä lisääntyy ja niiden roolit ja tehtävät on määritettävä ja viestittävä käyttäjille selkeästi.
  • Käyttäjien tekniset valmiudet vaativat jatkuvaa kehittämistä.

Viestinnälliset intranetit:

  • Nykypäivän intranetit ovat kaikille avoimen tiedon tietopankkeja.
  • Pilviratkaisut yleistyvät ja yhä useammilla on pääsy intranettiin.
  • Tuotepohjaiset ratkaisut yhä useammin vertailuissa mukana intranettejä uudistettaessa.

Hybridityö:

  • Onnistumisen edellytyksenä yhteisesti hyväksytyt toimintatavat ja pelisäännöt.
  • Hybridityön johtaminen ja mm. virtuaalitapaamisten fasilitointi vaativat uudenlaista osaamista, johon organisaatioissa tulee jatkossa panostaa.

Digityöympäristön kehittäminen:

  • Kehitystä pitää tehdä yhdessä ja organisaation eri yksiköt osallistaen.
  • Tärkeää kokonaisuuden hahmottaminen ja organisaation toiminnan kannalta oikeiden asioiden ratkaiseminen.
  • Pelikirjat toimivat hyvänä tukena työvälineiden roolitusten määrittämisessä ja niistä viestimisessä.

Tutustu myös muihin North Patrolin webinaareihin

Kaikki North Patrolin webinaarit löydät verkkosivustoltamme: https://northpatrol.fi/webinaarit

PS. Sinua voisi kiinnostaa tulossa oleva ilmainen webinaarimme: Parhaat muotoiluratkaisut tuote- ja palvelusivuille (15.5.2024 klo 10:00). Ilmoittaudu webinaariin

Lue palveluistamme Pyydä tarjous

Noora Linnermo

KTM Noora Linnermo on verkkopalvelustrategioiden ja palvelukonseptien asiantuntija. Noora konsultoi asiakkaita verkkopalveluiden konseptoinnissa, hankkeiden valmistelussa sekä optimaaliseen käyttäjäkokemukseen tähtäävien vaatimusten määrittelyssä.

Nooralla on vuosien kokemus erilaisten verkkopalveluhankkeiden johtamisesta ja hän osaa auttaa hankkeiden suunnittelussa huomioiden sekä organisaation, loppukäyttäjien että ylläpitäjien tarpeet. Noora osaa tukea verkkopalvelun koko organisaatiolle tuomien hyötyjen tunnistamisessa, hankkeen vaiheistuksessa ja tavoitteiden asetannassa.

Aiemmin työurallaan Noora on osallistunut verkkopalveluprojekteihin sekä tilaajan, toimittajan että konsultoivan asiantuntijan rooleissa. Projekteissaan hän on vastannut mm. tarvekartoituksista, toiminnallisista sekä teknisistä määrityksistä, käyttäjätestauksista ja käyttöönotoista sekä koulutuksista. Hän on toiminut myös teknisenä tuotepäällikkönä sekä järjestelmä- ja kehityspäällikkönä osallistuen organisaation IT-ratkaisuiden kokonaisvaltaiseen suunnitteluun ja kehitykseen.

Digitaaliset työympäristöt

Autamme intranettien ja muiden työympäristöratkaisujen suunnittelussa, määrittelyssä ja kilpailuttamisessa. Etsimme oikean palvelukonseptin ja siihen soveltuvimmat työkalut sisäiseen viestintään, tiedon etsimiseen, työtehtävien hallintaan, osaamisen jakamiseen, työn johtamiseen, vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön.

Lue palveluistamme

Pyydä tarjous

North Patrol auttaa onnistumaan

Meitä on kymmenen konsulttia, kaikki kokeneita suunnittelijoita tai teknologia-asiantuntijoita. Joka vuosi viemme läpi yli 50 projektia, joissa autamme hankkeensa eri vaiheissa olevia asiakkaitamme luomaan uusia digipalveluja ja tietojärjestelmiä. Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä työhömme (arvosana 9,5/10), ja monet heistä palaavat asiakkaiksi yhä uudestaan.

Olemme apunasi, kun kaipaat puolueetonta näkemystä teknologiavalintoihin, kirkastusta palvelukonseptin ideaan, tarkennusta vaatimusten määrittelyyn, konkreettista tukea tarjouskilpailuun tai ohjausta toteutusprojektin läpivientiin.

Ota selvää firmastamme

Miten erotumme kilpailijoistamme?

  • Digipalveluiden suunnitteluun erikoistuminen

    Olemme erikoistuneet digipalveluiden laadukkaaseen suunnittelutyöhön ja vaatimusmäärittelyyn. Missiomme on auttaa asiakkaita onnistumaan hankkeissaan luomalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat toteutusvaiheelle – oli sitten kyse ketterästä toteutuksesta omalla tiimillä tai kumppanin kanssa tehtävästä hankkeesta tai julkisesti kilpailutettavasta urakasta.

  • Emme myy koodausta emmekä lisenssejä

    Moni teknologiakonsultti suosittelee asiakkailleen teknisiä ratkaisuja, joita sama talo myös toteuttaa. Meillä tätä vinoumaa ei ole, koska meiltä ei voi ostaa koodausta tai lisenssejä eikä meillä ole riippuvuuksia teknologiatoimittajiin. Näkökulmamme ohjelmistomarkkinaan on laaja-alainen. Tavoitteena on aina löytää asiakkaalle parhaiten soveltuva ohjelmistoratkaisu, oli se sitten räätälöity ratkaisu, saas-palvelu, avoimen lähdekoodin alusta tai näiden yhdistelmä.

  • Tehokkuus, tavoitteellisuus ja tuloksellisuus

    Toimeksiannoillemme sovitaan aina konkreettinen lopputuotos, jonka avulla asiakas pääsee hankkeessaan eteenpäin. Hioutuneiden menetelmiemme ja kokeneiden konsulttiemme ansiosta pystymme tuottamaan sen tehokkaasti, yllättävän vähäisillä työmäärillä, ja rahallesi syntyy vastinetta.

Siirry takaisin sivun alkuun