Ammatillista koulutusta ja valmennus- sekä kuntoutuspalveluita nuorille ja aikuisille tarjoava Hyria uudisti verkkopalvelunsa 2021 lopussa. Verkkopalvelu yhdistää Hyria-konsortion koulutustarjonnan, valmennus- ja kuntoutuspalvelut ja muut oppilaitospalvelut sekä liike-elämän kasvupalvelut.

Uusi rohkea verkkopalvelukokonaisuus ottaa selkeän peräeron perinteisiin oppilaitossivustoihin ja säväyttää niin raikkailla konseptuaalisilla ja visuaalisilla erikoisominaisuuksillaan kuin oivaltavilla teknisillä toteutustavoillaankin.

Käyttäjien tarpeet edellä

Hyria.fi esittelee Hyrian monipuolisen palvelutarjonnan houkuttelevasti ja ymmärrettävästi ja mahdollistaa vaivattomat haku-, ilmoittautumis- tai ostoprosessit. Sivusto palvelee melko heterogeenistä käyttäjäkuntaansa erinomaisesti opiskelijoidensa parasta ajattelevan ja heitä tukevan ja opastavan opinto-ohjaajan tavoin.

Sivustouudistuksessa siirryttiin oppilaitossivustoille tyypillisestä organisaatiolähtöisestä sisällön jäsentämisestä käyttäjän tarve- ja tilannelähtöiseen selailuun. Aiemmin koulutustarjonta oli jäsennelty eri koulutusmuotojen mukaisesti ja itselle sopivien koulutusten tunnistaminen koko tarjonnasta oli paikoin työlästä ja hankalaa. Uusi palvelu tuo koko tarjonnan yhteen ja käyttäjät voivat hyödyntää erilaisia polkuja ja tapoja sisältöjen selaamiseen.

Erilaisten tarpeiden ja tilanteiden, kuten ”Haluan tutkinnon”, ”Haluan vaihtaa alaa”, ”Haluan valmiudet palata työelämään” tai ”Meillä on tarve henkilöstön lisäosaamiselle”, ympärille rakennettujen koontisivujen lisäksi mm. toimialakohtaisilla koontisivuilla esitellään Hyrian koulutustarjontaa ja muita palveluita. Esimerkiksi ”Auto, kone ja metalli” tai ”Kauneus ja hyvä olo” -koontisivut esittelevät alakohtaisen koulutustarjonnan sekä nostavat esiin opiskelijatöinä tarjottavia auton huolto- ja korjauspalveluita tai hyvinvointipalveluita.

Kuva: Koulutustarjonnan selailun lähtöpisteenä käyttäjän tarve tai elämäntilanne.

Toimivat ja nykyaikaiset tekniset ratkaisut

Yksi uuden palvelun suurimmista onnistumisista on koko Hyrian koulutustarjonnan kattava haku. Keskitetty koulutushaku mahdollistaa koulutusten hakemisen monipuolisia suodatus- ja lajittelukriteerejä hyödyntäen. Tarjontaa voidaan selata esimerkiksi alojen, tutkintotyyppien, paikkakunnan ja/tai opetusmuodon mukaan joustavasti ja nopeasti.

Kuva: Koulutushaku tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet laajan koulutustarjonnan selaamiseen.

Myös sivuston yleishaun teknisessä toteutuksessa on onnistuttu. Haku toimii nopeasti ja sitä on helppo käyttää. Hakutuloksia on mahdollista järjestää eri tavoin ja käyttäjä voi suodattaa tuloksia muun muassa sisältötyyppien, teemojen tai avainsanojen mukaan.

Evästekäytäntöjä koskevat viranomaisohjeistukset puhuttavat organisaatioita laajasti. Hyrian uudessa verkkopalvelussa myös evästeasioita on lähestytty hyvin onnistuneesti. Sen sijaan, että osa sisällöstä jäisi kokonaan näyttämättä käyttäjille, jotka ovat sivuille tullessaan hyväksyneet vain rajoitetut evästeet, sivuilla kerrotaan selkeästi mitä lisämateriaalia olisi tarjolla evästeasetuksia muuttamalla. Käyttäjä voi halutessaan muuttaa asetuksia ja saada joko kyseisen tyyppiset sisällöt tai kaikki verkkopalvelun sisällöt käyttöönsä helposti ja nopeasti.

Kuva: Sivusto kertoo käyttäjälle millaista lisäsisältöä olisi tarjolla evästeasetuksia muuttamalla.

North Patrol toimi Hyrian kumppanina verkkopalvelukokonaisuuden muotoilussa, teknologiavalinnassa sekä hankinnan kilpailutuksessa. Uuden sivuston toteutuksesta vastasi Siili Solutions Oyj. Sivuston raikkaan ja rohkean visuaalisen suunnittelun taustalla on Kuudes Helsinki.

Tarvitsetko apua digihankkeen valmisteluun, suunnitteluun, kilpailutukseen tai läpiviennin tueksi?
Ota yhteyttä North Patroliin!