Tällä sivulla erilaisia videoupotusdemoja siitä mitä WordPress.comissa voidaan tehdä.

a) Voidaan tehdään giffejä, jotka toimii tosi hyvin kännykälläkin, ei tule mustia reunoja, ei mitään sellaista. Haittapuolena se, että 10-20 sekkaa on aika maksimi, ja silloin ladattavaa tulee helposti 30-40 megatavua (!). Ei ole tosin näillä nykyisillä 4G-yhteyksillä yms yhtään mitään, mut ei toki kovin modernia.

b) Video blockki on aika hyvä tapa upottaa videoita WordPress.comissa. Siitä voi ottaa controllit pois, videon saa luuppaamaan ja autoplay kans toimii (ellei selain sitä estä, kuten nykyisin osa tekee niin). Siihen voi saada aika laadukkaankin videon aika pienellä tiedostokoolla. Esim. alla oleva video on aika laadukas ja vain 5 megaa. Haittana on oikeastaan vain se, että toteutus ei ole kovin responsiivinen, eli kapealla näytöllä videon ympärille tulee helposti mustat reunat (ja siihen väriin ei pysty vaikuttamaan!?).

c) WordPress.comissa on myös Cover blockki, jolla saa tehtyä tyyliteltyjä otsikoita, eli tekstielementtejä, joissa voi olla kuva- tai videotausta. Tätä voisi käyttää myös siten, että selittäisi jotain saitin toiminnallisuuksia, kuten allaolevassa esimerkissä on havainnollistettu. Video tosin menee väkisin harmaaksi, jotta teksti näkyy siinä päällä.

Monipuolisia sivuasetteluja

Lisää esimerkkejä:

Esim. hakukentän toiminnan demonstrointiin sopii gif-video hyvin. Tällainen video vie vain 700 kilotavua, eli on todella kevyt.

Myös tuollainen ostoprosessin eteneminen toimii giffina varsin hyvin. Allaoleva prosessin etenemistä kuvaava giffi on alle 5 megaa, eli varsin kevyt, ja toimii tosiaan nätisti kaikilla laitteilla.